USB OTG Teknolojisi Hakkında Genel Bilgiler

USB On-The-Go'nun kısaltılmışı olan bu terim medya player veya cep telefonları gibi mobil cihazlara USB depolama birimi ya da klavye-fare bağlamaya imkan sağlayan bir teknolojidir. Bağlayan kabloya OTG Kablosu adı verilir. Bir ucu dişi USB diğer ucu da erkek micro-USB çeviricidir. Bu kablo sayesinde cihazımıza USB ara yüzünden modem, taşınabilir disk, mouse, klavye, oyun kumandası gibi pek çok aparat bağlanabilmektedir. Kısacası cihaz USB çıkışına sahip olmaktadır.

Android OTG destekli cihazlarda OTG özelliği kullanılabilmektedir.

OTG Kablo

OTG kablomuzun bir ucuna aygıtımızı diğer ucuna ise çalıştırmak isteğimiz cihazı bağlamamız yeterli olacaktır.

Sadece OTG özelliğini destekleyen cihazlarda çalışmakta olup her cihazda farklı tepki ile çalışmaktadır. Örneğin; S2 de bazı cihazlar çalışmazken aynıları S3 te rahatça çalışabilmektedir.

**Galaxy W marka model OTG desteğine sahip olmasına rağmen cihazın çalışabilmesi adına 5V bir enerji kaynağına (usb şarj eden batarya, ya da 5 volt usb adaptor) ihtiyaç duyulmaktadır.

Kullanımı; Telefona OTG kablosu takılarak usb çoklayıcı OTG kablosuna bağlanır. Ardından bir 5V güç kaynağı usb çoklayıcının bir girişine bağlanır ve usb olarak kullanacağımız cihaz usb çoklayıcıya bağlanır.

OTG Özellikli USB Bellek

Bu özellik sayesinde bir ucunu cihazımıza takarak usb bellek içinde olan verilerimizi bağladığımız aygıtımıza , aygıtımızda yer alan verileri ise usb belleğimize direkt olarak aktarabiliriz.